Yüksek termal dayanım ve daha iyi mekanik mukavemet için plastik hammaddelere cam elyaf katkısı yapılmaktadır. Ultrasonik kaynak uygulamalarında ise eklenen bu cam elyaf takviyesi kaynak sürecinin olumsuz etkileyen bir parametredir. O nedenle pratik anlamda %30’dan fazla cam elyaf GF – glass fibre – olan ürünler ultrasonik kaynak açısından uygun olarak değerlendirilmezler.
Sonikel Ultrasonik, cam elyaf takviyeli ve aynı zamanda sızdırmazlık isteyen projeler üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Ultrasonik kaynak makinelerinde, önemli olan her baskıda aynı kalitede bir kaynak elde edebilmektir. Özellikle proje poliproplen pp ve cam elyaf katkılı ise süreç bir o kadar daha dikkat istemektedir. Cam elyaf katkısı, ultrasonik kaynak makinesi açısından bir noktayı daha etkilemektedir. Baskı adedi yüksek olan uygulamalarda cam elyaf katkılı termoplastikler için titanyum horn terch edilmelidir. Aksi halde alüminyum hornun frekans değeri kısa süre içinde değişim gösterecektir.
Sonikel, gelen ultrasonik kaynak projelerini hammadde, geometri, sızdırmazlık ve baskı adedi gibi parametrelerle incelemekte sonrasında seçilecek Ultrasonik Güç Kaynağı, ultrasonik kristal, ultrasonik horn malzemesi ve Ultrasonik Kaynak Makinesi özelliklerini belirlemektedir. Bu süreç, projenin başarı oranını belirleyen kritik ve zor bir süreçtir.